torsdag den 4. august 2011

Tv2 nyhederne 6. juni, der er små film, men dem kan jeg ikke få på bloggen

Skal børn opdrages med pisk eller gulerod?


Mandag d. 6. jun. 2011 kl. 17:08 af Kristian Jakobsen, krja@tv2.dkfor TV 2 Nyhederne (opd. d. 7/6 2011; 19:35) Kommentarer(22) Skriv kommentar







Hvordan skal dine børn opdrages? Deltag i debatten. Foto: Colourbox




TV 2 Nyhederne har den seneste uge sat fokus på børneopdragelse.

Skal poderne derhjemme opdrages med regler og disciplin frem for alt, eller skal de overøses med kærlighed, leg og frie rammer?

For leden udkom den kontroversielle opdragelsesbog "Kampråb fra en tigermor" skrevet af kinesisk-amerikanske Amy Chua.

Hun er ikke i tvivl - børn skal opdrages med regler og disciplin. Selv presser hun sine børn til det yderste, for at de skal opnå de bedste resultater og få succes:






TV 2|NYHEDERNEs USA-korrespondent Jesper Steinmetz har besøgt Amy Chua, der har skrevet den kontroversielle bog om børneopdragelse.

Bogen har skabt voldsom debat - også herhjemme. Men disciplin virker. Sådan lyder det fra en ung, dansk kvinde, som selv har oplevet en barndom fuld af det, mange vil kalde skrappe regler.

Mai Manniche er 27 år og virksomhedsleder med ti ansatte under sig. Hun er ikke i tvivl - regler og disciplin har betydet alt for hendes succes:






Mai Manniche er ikke i tvivl - regler og diciplin har betydet alt for hendes succes

Som Mai Manniches forældre har også Per Vesterby store ambitioner på sin syvårige søn Victor Vesterbys vegne. Derfor har han hyret en coach til at hjælpe ham med at pace sønnen rigtigt:

Modsat eksemplerne på den strenge, disciplinerede og, vil mange mene, noget udanske måde at opdrage sine børn på, er der også dem, der flasker børnene op med ubegrænset kærlighed og frie rammer. Som Caroline og Thomas i Dragør, hvor deres to børn i høj grad får deres vilje og for eksempel selv bestemmer, hvor længe de vil ammes:






Caroline og Thomas i Dragør har valgt at opdrage deres to børn under meget fire rammer.

I et skoledistrikt i Texas i USA stod valget mellem pisk eller gulerod i forsøget på at få skoleeleverne til at møde op og lave lektier. Her har man valgt guleroden i form af en bil til de elever, der passer deres skole.






Dygtige elever kan vinde en bil ved at møde op i skolen og lave deres lektier.

Johannes Torpe er vokset op i Thy-lejren blandt hashpiber og afslappet pædagogik - og hvad nogen vil kalde meget frie rammer. Men uden friheden var han aldrig blevet den succesfulde designer og musiker han er i dag, mener han selv.






Brødrene Johannes Torpe og Rune RK er enige om at den frie opdragelse har skabt deres succes

Rammerne var så frie, at da han ville droppe folkeskolen efter fjerde klasse, så fik han lov til det.

Det er netop den store frihedsgrad, som han mener, har drevet ham til den succes, han har i dag:

"Frihed er det bedste du kan få som kunstner. Når du skal lave kunst, skal du tænke frit. Min opdragelse har givet mig uanede muligheder."

I spørgsmålet om hvad den frie opdragelse har betydet, bakkes han op hans bror, hitmageren Rune RK, der ligger øverst på landets hitlister.

Hvordan skal dine børn opdrages, og hvilke tanker har du gjort dig om opdragelse? Deltag i debatten og kom med dine opdragelsesmetoder længere nede på siden. Du kan også sende en mail til1234@tv2.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar